Senatorul independent Ioan Talpes a anuntat formarea grupului de initiativa pentru constituirea Uniunii Populare Social-Crestine (UPCS).

Fostul consilier al presedintelui Ion Iliescu a declarat ca noul partid va fi de orientare crestin-democrata. "Comitetul de initiativa reprezentat de Ioan Talpes se pronunta impotriva tuturor formelor de clientela politica, angajandu-se sa promoveze in toate structurile administrative - educatie, sanatate, structuri guvernamentale, agentii - numai oameni care se justifica prin proiecte si competente, pentru ca politicul trebuie doar sa controleze, nu sa gestioneze structurile statului", se arata in declaratia-apel facuta de Talpes.

Senatorul a spus ca declaratia este asumata de mai multe personalitati, ale caror nume vor fi facute publice in cursul saptamanii viitoare. Majoritatea nu au fost pana acum implicate in politica. UPCS va fi deschis colaborarii cu alte partide crestin-democrate, fara sa-si propuna insa coagularea lor intr-o formatiune mai mare.

Primul Congres al Uniunii va avea loc in luna septembrie, dupa ce vor fi finalizate procedurile de inregistrare legala a noului partid. Ioan Talpes a fost ales senator pe listele PSD, dar a demisionat din acest partid dupa alegerea lui Mircea Geoana ca presedinte. Apoi, Talpes a facut o cerere de inscriere in PPCD, insa Gheorghe Ciuhandu nu a reusit sa-si convinga colegii sa-l accepte pe acest apropiat al lui Ion Iliescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.