Conservatorii au reusit performanta de a ajunge de doua ori la guvernare, cu un partidulet de numai 1% in optiunile electoratului.

Desi acum se declara pregatit sa-si testeze singur fortele, PC nu ar refuza nici cooptarea intr-o posibila alianta post-electorala PNL-PSD, cu atat mai mult, cu cat conservatorii au experinta unor colaborari de conjunctura si cu stanga, si cu dreapta. Infiintat inca din 1991, PC nu se poate lauda in cei 15 ani de existenta cu un electorat stabil care sa-i asigure ascensiunea pe cont propriu in prima linie a politicii romanesti, dar din 2000 incoace si-a asigurat fotolii confortabile si la Palatul Victoria, si la Palatul Parlamentului.

Satul sa tot fie etichetat ca "solutie imorala" si criticat pentru inconsecventa manifestata in intelegerile cu partenerii politici, PC nu prea vrea sa mai atarne de vreun aliat care sa-l treaca pragul electoral. "Presedinte Voiculescu ne-a spus clar si raspicat ca nu mai facem aliante pre-electorale. Va trebui in schimb sa facem eforturi sustinute si sa ne mobilizam organizatiile teritoriale ca sa putem sa intram singuri in Parlament", spune vicepresedintele PC, Nicolae Popa, care admite ca si-n sondajele reale "PC are 4,5-5%, procente oricum insuficiente daca mai luam in calcul marja de eroare".

Cu ochii spre o posibila alianta PNL-PSD
Pe de alta parte, Popa recunoaste natura duplicitara a PC care ar coabita cu oricine. "Noi ne intelegem bine cu toate partidele: si cu PSD cu care am avut alianta electorala in 2004, si cu PNL cu care colaboram bine in Parlament. Asa ca nu vad imposibil sa mergem si noi intr-o asemenea alianta PNL-PSD", spune vicele PC, anuntånd si conditiile unei viitoare colaborari. "Nu vrem sa repetam greselile, cand nu am pus piciorul in prag de la inceput si nu ne-am exprimat mai ferm punctele noastre de vedere, iar colegii din coalitie nu s-au tinut de cuvant", spune Popa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.