Atat Opozitia, cat si o parte din partidele aflate la Putere se pregatesc sa modifice actuala componenta politica parlamentara in vederea unei noi formule guvernamentale.

PSD a anuntat ca ar vrea sa intre la guvernare. PD a purtat deja discutii cu fostul partid de guvernamant.
Ieri, vicepresedintele PIN Lavinia Sandru (foto) a declarat ca partidul pe care il reprezinta este gata sa colaboreze cu Mircea Geoana. Surse din PSD au afirmat ca social-democratii pregatesc "o oferta de guvernare" ce ar putea include CNSLR Fratia si chiar PD.

Jocurile de culise de pe scena politica romaneasca capata din ce in ce mai contur. In contextul instabilitatii actualei coalitii de guvernare, o serie de partide atat din Opozitie, cat si de la Putere se pregatesc sa modifice actuala componenta politica parlamentara in vederea unei noi formule guvernamentale. PSD a anuntat ca ar vrea sa intre la guvernare. PD a purtat deja discutii cu fostul partid de guvernamant. Mai mult, ieri, vicepresedintele PIN Lavinia Sandru (foto) a declarat ca partidul pe care il reprezinta este gata sa colaboreze cu PSD. Afirmatia liderului PIN nu este rupta din context pentru ca partidul condus de Cozmin Gusa a inceput demersurile in vederea aderarii la Partidul Socialistilor Europeni (PSE). Trebuie spus ca PSD este membru al PSE. La nivelul UE, structurile politice sunt caracterizate de o cutuma potrivit careia partidele-surori din aceeasi tara trebuie sa colaboreze politic in plan intern.

Geoana e de acord

Sandru a subliniat ca presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a exprimat deja in favoarea initiativei PIN de a adera la PSE.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.