Biroul Executiv al TSD se intalneste astazi la Bucuresti pentru a discuta propunerile primite din teritoriu cu privire la modificarea statutului partidului, crearea unor mecanisme care sa asigure reprezentarea tinerilor in structurile decizionale de la toate nivelurile si stabilirea principalelor directii de actiune pentru perioada urmatoare. Presedintele tineretului social-democrat, Victor Ponta, ne-a declarat ieri ca le va cere colegilor sai in cadrul sedintei BExC, sprijinul pentru candidatura sa pentru functia de secretar general al PSD, in prezent ocupata de Dan Matei Agathon. "Le voi cere sprijinul pentru candidatura mea, dupa care le voi vorbi despre acelasi lucru si lui Adrian Nastase si Ion Iliescu", ne-a aratat Ponta. Tanarul deputat ne-a marturisit ca le va spune celor doi lideri ai PSD exact ceea ce isi doresc tinerii social-democrati de la ei, adica "reforma masiva".

Votez cu cine 'da>> mai mult

Intrebat pe cine va sustine TSD pentru presedintia partidului, dintre Iliescu si Nastase, Ponta ne-a raspuns: "Pe cine ne va satisface dorintele, privind reformarea PSD". Ponta ne-a mai spus ca TSD va prezenta la BExC, situatia organizatiilor judetene, activitatea tinerilor parlamentari, dar vor fi totodata dezbateri asupra urmatoarelor teme: calendarul activitatilor TSD la nivel central si judetean, calendarul international si propuneri de modificare a Statutului PSD.

In aceasta privinta, Ponta ne-a spus ca tinerii social-democrati vor sustine ca presedintele TSD sa fie vicepresedinte PSD, iar norma de reprezentare a TSD in stucturile de conducere centrale si locale sa se afle de asemenea in statutul partidului. Se va discuta si despre pozitia TSD fata de introducerea in statutul PSD, a unei limite de vechime in activitatea de partid si se vor face propuneri nominale ale organizatiilor de tineret pentru candidatii la Congresul PSD.

Tinerii clujeni cer ce li se cuvine

TSD Cluj va fi reprezentat la intalnire de Remus Lapusan, presedinte al organizatiei si vicepresedinte la nivel natonal al acestei organizatii. "Este important ca cea mai mare organizate politica de tineret din Romania sa aiba o viziune clara asupra rolului ce ii revine pe scena politica intr-un moment atat de important. Am considerat ca, in contextul dezbaterii privind viitorul PSD, este foarte important ca presedintele partidului, Adrian Nastase, si Ion Iliescu sa cunoasca prioritatile tinerilor, care reprezinta 30% dintre membrii de partid, acesta fiind motivul pentru care le-am transmis invitatia de a participa la sedinta Biroului Executiv", a declarat Remus Lapusan.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.