Deputatul UDMR de Mures Kerekes Karoly a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca a discutat cu seful Autoritatii pentru Protectia Drepturilor Copilului, Bogdan Adrian Panait, despre posibilitatea ca pensia alimentara pentru copii sa fie platita de stat si ulterior recuperata de la parinte.
Deputatul UDMR intentioneaza sa depuna in toamna, la Camera Deputatilor, o initiativa legislativa in acest sens, transmite Mediafax. Kerekes considera ca astfel s-ar rezolva foarte multe probleme aparute ca urmare a faptului ca parintele care ar trebui sa plateasca pensie alimentara nu poate fi gasit.

"Am studiat practica maghiara si a altor tari, precum si regulamentul 883/2004 al Consiliului Europei si sint de parere ca trebuie ca autoritatea, Directia Judeteana pentru A-sistenta Sociala, sa faca plata in avans a acestor sume datorate dupa una-doua luni de neplata si apoi sa recupereze sumele de la debitor", a spus deputatul UDMR Mures. Kerekes Karoly sustine ca Panait a aprobat ideea sa, urmind sa o discute si cu ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu. Initiativa legislativa in acest sens a lui Kerekes ar urma sa fie depusa la Camera in sesiunea de toamna.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.