Partidele politice din Romania isi pregatesc terenul pentru alegerile pentru Parlamentul European. Intr-o cursa a orgoliilor, PD, UDMR, PC si PSD si-au formulat fiecare cate-o propunere legislativa privind alegerea celor 35 de europarlamentari romani si s-au grabit sa o depuna in parlament.
Desi cele patru propuneri au initiatori cu apartenenta politica si numere de inregistrare diferite, prima dezbatere pe care partidele au avut-o pe tema alegerilor pentru Bruxelles a aratat ca textele lor de lege nu se deosebesc decat prin detalii nesemnificative.

Prin urmare, democratii, conservatorii, liberalii (care au proiect, dar nedepus in parlament) si udemeristii deopotriva au scris in propunerile lor legislative, aflate in lucru prin diferite comisii parlamentare, ca vor un prag electoral de cinci la suta si vot pe liste nationale. Varsta minima pe care o poate avea candidatul variaza de la 23 (PD) la 30 de ani (PC). Desi au o schita de proiect izbitor de asemanatoare cu cea a colegilor din Alianta D.A., liberalii nu renunta la depunerea in parlament, in toamna, a unei propuneri proprii. Se deosebeste de celelalte initiative legislative cea a deputatului PSD Vasile Puscas prin faptul ca prevede votul pe liste regionale, asa cum recomanda UE. Propunerea lui Puscas a pierdut, se pare, sustinerea propriului partid si a fost respinsa de Senat.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.