Doi dintre cei sanctionati in cadrul Delegatiei Permanente a PNL, deputatii liberali Raluca Turcan si Cristian Boureanu, au incercat ieri sa lase impresia ca nu pun mare pret pe avertismentele primite de la conducerea partidului. Acestia au cerut la unison sa fie lasati sa isi exprime liber in continuare opiniile de obicei critice la adresa premierului Calin Popescu Tariceanu.

"Multi ne caracterizeaza cu un sistem de valori care, mie, personal, nu-mi este propriu. Eu vreau sa fac politica spunandu-mi propriile opinii si vreau sa inteleaga si altii acest lucru. Daca sunt persoane care urmeaza instructiuni din alta parte, eu nu fac acest gen de miscari politice", a spus apropiata fostului lider al PNL, Valeriu Stoica.

Imediat dupa sanctiunea primita, Raluca Turcan a atacat inca o data conducerea PNL, sustinand ca decizia Delegatiei Permanente in ceea ce o priveste "reprezinta o modalitate de a distrage atentia de la problemele reale". Declaratiile facute ieri i-au atras imediat alte avertizari din partea lui Adrian Iorgulescu, membru in Comisia de Etica a PNL, care a sustinut ca Raluca Turcan a incalcat deja hotararea Delegatiei Permanente de joi, nefiind exclus ca la urmatoarea sedinta a DP sa fie data o noua sanctiune impotriva sa, care poate merge pana la excluderea din PNL.

"Noi am luat o hotarare in Delegatia Permanenta care a avut o fundamentare serioasa, care a avut la baza punctul de vedere exprimat de Comisia de Etica, in unanimitate", a declarat Iorgulescu.

Liberalul Cristian Boureanu a avut aceeasi atitudine ca si colega sa de partid si nu s-a aratat dispus sa-si reconsidere pozitia. "Daca cariera politica o privim ca pe un mod de a accede dintr-o functie in alta, fiind cuminte, docil si atent sa nu suparam sefii de partid, inseamna ca mi-am distrus cariera politica si ma bucur foarte tare, pentru ca mi-am distrus-o din clipa in care am inceput-o, ca presedinte al organizatiei de tineret", a spus Boureanu, adaugand ca "daca cineva crede ca eu, Cristian Boureanu, fac politica in Romania ca sa dau bine la presedintele de partid, se insala amarnic".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.