Strategul retragerii trupelor din Irak a inchina un pahar cu americanii. Tariceanu si Basescu s-au intersectat aseara pe teritoriu american, dar nu si-au vorbit. Luni seara, premierul pusese la punct Ambasada SUA.

Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu s-au evitat cit au putut ieri-seara la receptia oferita la resedinta ambasadorului SUA la Bucuresti de pe bulevardul Kiseleff. Cei doi n-au stat alaturi decit la intonarea imnului american si la discursul de 4 iulie al ambasadorului Nicholas Taubman. In secunda urmatoare, cei doi au plecat in directii opuse. Nu s-au intilnit, nu si-au dat mina, nu si-au vorbit pe tot parcursul receptiei dupa rostirea discursului. Era cit se poate de vizibil pentru toti cei prezenti ca presedintele si premierul se ocolesc ostentativ.

Petre cel vopsit

Basescu a vorbit cu citiva diplomati si apoi a facut zeci de fotografii cu invitatii la receptie mai ceva ca pe plaja la Mamaia. Purtatorul de cuvint al conservatorilor, Bogdan Ciuca, a alergat cu incapatinare dupa seful statului iar Basescu l-a evitat metodic. A preferat in schimb compania lui Petre Roman, proaspat vopsit intr-o nuanta de saten deschis. Cei doi au vorbit, oarecum neasteptat, vreme de aproape cinci minute iar din frinturile de dialog care razbateau dinspre cei doi parea sa fie vorba de o discutie ca intre tatii a cite doua fete. Basescu a plecat dupa mai putin de o ora.

"Lumea e foarte confuzata aici"

Tariceanu, in schimb, a stat pina aproape de finalul petrecerii, adica mai bine de doua ore. Au mincat cu multa pofta cotletele de berbecut si iahnia de fasole dupa reteta americana atit el, cit si sotia lui, Ioana. "Lumea este foarte confuzata pe aici", a exclamat sotia premierului, asteptind cuminte la coada la cotlete. In timpul discursului ambasadorului SUA, sotia premierului a ramas in grija lui Stelian Tanase. Seful Guvernului s-a intretinut multa vreme cu sefa stirilor de la TVR, Rodica Culcer. Un alt partener de dialog a fost seful PC, Dan Voiculescu.

Liberal cu fotomodel

Liberalul Cristian Boureanu a sucit capetele invitatilor datorita insotitoarei sale, fotomodelul Valentina Pelinel. Boureanu n-a slabit-o din ochi la fel cum nici invitatii nu si-au dezlipit privirea de pe decolteul Valentinei. Un alt personaj curtat de invitati a fost eminenta cenusie de la Palatul Victoria, Dorel Sandor. Sfetnicul premierului a impartit in stinga si-n dreapta carti de vizita. La receptia de la resedinta ambasadorului, inceputa la ora 18.00 si incheiata in jurul orei 21.00, au participat citeva sute de invitati, iar bulevardul Kiseleff a fost inchis circulatiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.