Primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, a acuzat ieri Curtea Constitutionala ca blocheaza incercarea guvernului de a realiza angajamentele asumate fata de UE referitoare la independenta Curtii de Conturi.

Si aceasta deoarece Curtea Constitutionala a declarat ca fiind neconstitutionala ordonanta de urgenta privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi. Judecatorii Curtii au admis, astfel, exceptia de neconstitutionalitate formulata de Avocatul Poporului cu privire la dispozitiile din ordonanta de urgenta.

Cu toate ca premierul Calin Popescu Tariceanu a invocat independenta politica a Curtii de Conturi, parlamentul se pregatea sa numeasca in fruntea acestei institutii un apropiat al liberalului Dan Radu Rusanu, pe Ovidiu Ispir, inspector in cadrul Curtii de Conturi. Anuntul de neconstitutionalitate a actului normativ in baza caruia urma sa se faca numirea lui Ovidiu Ispir in fruntea Curtii de Conturi a blocat planurile coalitiei guvernamentale, cel putin pentru o perioada. In acest moment, Curtea de Conturi nu are un presedinte. Premierul Tariceanu a recunoscut ieri ca, din aceasta cauza, "avem o problema". Acest post fusese negociat de catre PNL cu PSD, iar partidul lui Mircea Geoana isi daduse acordul pentru nominalizarea lui Ovidiu Ispir.

Romania - exemplu negativ pentru tratarea minorilor

In timp ce premierul se plange de problema de la Curtea de Conturi, Comisia Europeana a tras ieri un semnal de alarma in privinta tratamentului minorilor in Romania. Comisia Europeana regreta faptul ca si in UE si in statele care vor adera, cum ar fi Romania, copiii sunt batuti si pusi sa munceasca. Potrivit reprezentantilor Comisiei, 70 la suta din copiii care lucreaza in agricultura in tara noastra au intre 6 si 14 ani. Pentru a remedia aceasta situatie, Comisia Europeana va numi un coordonator pentru drepturile copiilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.