Consilierul pe teme de securitate nationala al primului-ministru, istoricul Marius Oprea, a lansat la Brasov, la o intalnire cu tinerii liberali, un sir de acuzatii grave la adresa lui Traian Basescu.
Acesta sustine ca "grupurile de interese activeaza la Cotroceni, pe langa seful statului, si nu la Palatul Victoria, cum tot acuza Basescu". In acest sens, el a dat exemplul a doua persoane din jurul presedintelui: Silvian Ionescu, fost capitan de Securitate, fost secretar general al Partidului Democrat, acum sef la Agentia de Mediu, si Aurel Teodorescu, mana dreapta a lui Basescu in campania electorala, fost ofiter de Securitate, acum sef la Oficiul pentru Migratia Fortelor de Munca, ce serveste contracte cuplului Elena Udrea - Sorin Cocos.

Mai mult, istoricul Oprea l-a acuzat pe presedinte ca se pricepe sa creeze situatii "conflictuale". Ultimul exemplu, acela al retragerii fortelor romane din Irak. "Daca s-a gresit undeva in acest scandal al retragerii (a fortelor din Irak, n.n.) este faptul ca nu s-a luat in calcul capacitatea presedintelui Basescu de a crea situatii conflictuale". El a mai declarat ca suntem "singura tara din Uniunea Europeana care participa la acest razboi fara a fi fost chemata de NATO".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.