Premierul Tariceanu a convocat ieri Comitetul Executiv de Integrare Europeana, dupa care a iesit in fata presei avand doar cuvinte de lauda.

"Se lucreaza extrem de intens", se indeplinesc cu succes angajamentele, se elimina steguletele rosii - sunt principalele idei, toate pe un ton laudativ, prezentate de Calin Popescu Tariceanu. Volumul cel mai mare de activitate il are Ministerul Agriculturii, care, la ultima evaluare a Comisiei Europene, a ramas cu cele mai multe stegulete rosii si galbene. Si Ministerul Finantelor are anumite probleme cu implementarea sistemelor interoperationale cu statele membre ale UE pentru colectarea TVA si schimbul de informatii privind accizele.

Chiar primul-ministru a declarat ca toate masurile care au fost stabilite pana in prezent au fost indeplinite, desi au existat intarzieri la cateva aspecte, care vor fi rezolvate si nu sunt esentiale in ceea ce priveste calendarul de integrare. In domeniul Agriculturii, marile probleme sunt ecarisajul, agentiile de interventie si plati, cele sapte puncte de control veterinar de la frontiera, dar si Sistemul Integrat de Administrare si Control.

In cazul agentiilor de plati, pe langa angajarea personalului de 6.250 de persoane, o mare problema o reprezinta amenjarea celor circa 210 sedii teritoriale, dar si acreditarea acestor institutii. Tariceanu a mai spus ca a cerut sa fie elaborat un proiect de act normativ prin care firmele din Romania, care lucreaza cu bani publici si care nu isi respecta angajamentele contractuale, sa fie interzise in a mai participa la licitatii pe bani publici sau bani europeni.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.