Guvernul a interzis din nou institutiilor publice sa cumpere mobilier si autoturisme, cu anumite exceptii, dupa ce o perioada de aproximativ un an li s-a permis ministerelor si altor institutii de stat sa efectueze astfel de achizitii.
Interdictia, aprobata intr-o sedinta guvernului, a fost introdusa prin ordonanta de urgenta privind rectificarea bugetului de stat pe 2006 si va fi valabila pana la sfarsitul anului. Cu toate acestea, autoturismele si piesele de mobilier vor putea fi cumparate in continuare de catre institutiile nou-infiintate sau care nu rezulta din restructurarea altor institutii, de crese si gradinite, precum si de catre institutiile care achizitioneaza bunurile pentru dotarea cu mobila a scolilor, caminelor si cantinelor. Achizitiile bunurilor respective vor mai fi permise pentru proiectele finantate din imprumuturi externe si/sau fonduri nerambursabile, pentru personalul angajat in scopul indeplinirii obligatiilor UE, pentru activitati specifice ale administratiei centrale, aprobate de guvern.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.