Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, rezultatul unei cercetari a partidului din care face parte: "Caracatita Rusanu".

Aceasta este, de fapt, reteaua nepotismului vicepresedintelui PNL Dan Radu Rusanu, pe care Lavinia Sandru o descrie ca fiind "o caracatita lipsita de culoare politica, care tine aproape o serie de hrebenciuci din diferite partide politice".

Lavinia Sandru a aratat ca Dan Radu Rusanu, vicepresedinte PNL, si-a numit apropiatii in functii de conducere la Vama, ANAF si Ministerul de Finante. Astfel, directorul general al Directiei Generale a Vamilor, Gelu Diaconu, vicepresedintele ANAF, Daniel Chitoiu, si secretarul de stat al Ministerului de Finante, Doina Dascalu, sunt finii familiei Rusanu. Conform "Caractitei" prezentate de vicepresedintele PIN, dupa fini, urmeaza nepoata, Daniela Jurebie, numita in functia de director al Administratiei Financiare a sectorului 2. Daniela Jurebie este si fina primarului Mircia Muntean, presedinte PNL Hunedoara (Rusanu este deputat de Hunedoara - n.r.).

Familia Rusanu nu si-a neglijat nici prietenii, urmatorul "tentacul al caracatitei", prezentat de deputatul Lavinia Sandru, fiind Cristina Stefan, director general adjunct al Administratiei Financiare Bucuresti. Pentru ca are nevoie si de informatii cu privire la activitatile primului-ministru, Rusanu are un apropiat (Emil Negut - n.r.) in functia de sef al Corpului de Control al premierului.

Fost presedinte al Eximbank, vicepresedintele PNL si-a numit strategic un "om de casa", conform calificativului Laviniei Sandru, in functia de director general al bancii, Carmen Radu. Ultimul brat al retelei (cel mai mediatizat in ultima vreme - n.r.) este Ovidiu Ispir, consilier al Curtii de Conturi. Acesta a fost seful cabinetului lui Dan Radu Rusanu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.