Aripa anti-Tariceanu din PNL a criticat dur, ieri, propunerea PNL de retragere a trupelor romanesti din Irak. Printre altii, Theodor Stolojan, Mona Musca sau Valeriu Stoica au apreciat ca modul in care premierul si grupul din jurul sau au incercat sa manipuleze sentimentele populatiei cu aceasta tema este "nedemn, iresponsabil si descalificant".
Aceste aprecieri sunt facute intr-o declaratie de presa semnata de mai multi membri ai PNL, alaturi de cei mentionati figurand si numele lui Mircea Cinteza, Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Ioan Ghise, Adrian Miroiu si Laurentiu Olan. "Fara a contesta ideea ca o dezbatere referitoare la angajamentele internationale ale Romaniei ar putea fi necesara, atragem atentia ca orice astfel de dezbatere trebuie sa fie lansata, organizata si condusa in asa fel incat ea sa serveasca, nu sa submineze interesele nationale.

Consideram ca modul in care Calin Popescu Tariceanu si grupul din jurul sau au incercat sa manipuleze in scopuri politicianiste temerile, nelamuririle si sentimentele populatiei este nedemn, iresponsabil si descalificant", se arata in declaratie. In opinia semnatarilor, au fost incalcate standardele minime de decenta politica, iar imaginea si credibilitatea Romaniei ca membru al comunitatii internationale si partener international au fost periclitate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.