Calin Popescu Tariceanu a fost actionar si detinator de certificate de investitor la SAFI si a castigat 54 de mii de dolari din aceasta afacere, a anuntat ieri, dupa opt ani de la scandalul SAFI, Viorel Catarama, principalul acuzat in acest caz. In acelasi timp, Catarama a spus ca va candida "conditionat" de acceptarea macar doua din punctele motiunii sale la sefia PNL. Catarama a sustinut ca Tariceanu a castigat suma respectiva ca urmare a achizitionarii de actiuni, achizitionarii si rascumpararii de certificate de investitor si ca urmare a finantarilor primite de firmele pe care le conducea la acea vreme. "Castigurile realizate de Tariceanu au fost legale, dar pana acum nu am vorbit despre acest subiect, pentru ca am considerat de datoria mea sa-l protejez pe actualul prim-ministru", a afirmat Catarama. Insa Catarama a "uitat" sa vorbeasca despre castigurile pe care le-a avut el personal, si nici nu a oferit presei dovada ca el ar avea dreptate in privinta lui Tariceanu.

Patronul firmei Elvila s-a plans ca, timp de opt ani de zile "capitan de echipa", si si-a asumat singur responsabilitatea in cazul SAFI. "Acum pot spune ca una dintre personalitatile PNL care au avut de castigat de pe urma SAFI a fost Tariceanu. Nu a fost numai afacerea mea. El a fost la fel de implicat ca si mine. A fost actionar si detinator de certificate de investitor", a mai spus Catarama.

Catarama a incercat sa devina amenintator: "Doar in fata instantei voi mai raspunde. Pana acum, am discutat cu anchetatorii despre toate persoanele implicate, dar discutiile respective sunt confidentiale".
"Personal ma deranjeaza unanimitatea", a fost singurul comentariu facut de Eugen Nicolaescu, liderul grupului PNL din Camera, la adresa intentiei lui Viorel Catarama de a candida pentru sefia partidului. Incercand sa evite pronuntarea numelui proaspatului contracandidat al lui Calin Popescu Tariceanu, Nicolaescu a laudat democratia din partid. "Cred ca PNL este un partid democratic. Pentru noi este absolut firesc sa existe mai multi candidati".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.