Deputatii PNL au finalizat deja propunerile de modificare a Regulamentului Camerei. Pina miercurea viitoare, propunerile liberalilor, ale democratilor, precum si ale aliatilor lor, PUR si UDMR, vor fi asamblate intr-un proiect de sine statator

Dintre propunerile facute publice ieri de PNL lipseste orice referire la schimbarea presedintilor celor doua Camere. Liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a declarat ca schimbarea lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu nu reprezinta "un scop in sine" si a mentionat ca in cadrul "corelarii Regulamentului cu Constitutia", art. 64 din legea fundamentala permite revocarea oricarui membru al Biroului Permanent. "Noi avem rezerve in ceea ce priveste decizia Curtii Constitutionale. In plus, nu este vorba de schimbarea presedintilor Camerelor, ci de posibilitatea revocarii lor, fapt permis de Constitutie. Presedintii sint membri ai Birourilor Permanente, deci intra sub incidenta art. 64", a declarat Nicolaescu.

Totusi, din modificarile puse pe hirtie de PNL, i se reduc presedintelui Camerei unele prerogative: exclusivitatea dreptului de a numi secretarul general si secretarul general adjunct, precum si posibilitatea de a filtra cererile deputatilor de a obtine informatii de la diferite institutii ale statului. "Orice solicitare a unui deputat trece acum obligatoriu pe la presedintele Camerei si acesta nu este sanctionat daca in timp util nu o remite adresantului", a motivat Nicolaescu modificarea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.