PD functioneaza foarte bine alaturi de PSD si PRM in opozitie fata de guvernul din care face parte, daca tema in discutie are conotatii electorale directe.
Este si cazul ordonantei privind Fundatia "Gojdu". PD, care are un interes deosebit in zona Ardealului, acolo unde detine toate primariile importante, se opune ordonantei guvernului nu din considerente practice, ci, pur si simplu, din considerente electorale: tema nationalista este inca vie in acea zona. Astfel stand lucrurile, PD, fara nici o jena, s-a plasat direct in opozitie, inca de cand acest proiect a ajuns in Camera Deputatilor, acolo unde l-au respins, votand cot la cot cu PSD si PRM, dar si de PC, care a considerat ca astfel va iesi macar pentru o zi de sub marja de eroare in care se afla in sondaje. Ajuns la Senat, proiectul este din nou respins, de catre acelasi PD, care a obligat de doua ori retrimiterea la comisiile de specialitate a respectivului act normativ.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.