Presedintele Traian Basescu a transmis ieri un avertisment dur celor care au incercat sa se foloseasca de numele sau pentru a constitui "o gasca in PD". Basescu le-a atras atentia unor democrati, dar in special deputatului Lavinia Sandru, sa nu mai indrazneasca sa se foloseasca de numele sau. "Atrag atentia oricarui membru al PD sa nu mai utilizeze numele lui Traian Basescu pentru a-si atrage simpatia altei parti a partidului", a spus fostul lider al PD. El a spus ca foarte grav este faptul ca "aceasta doamna" si-a permis sa acrediteze ideea ca exista un singur continuator al politicii lui Basescu, ca si cum partidul ar fi fost lasat mostenire cuiva. Presedintele Romaniei a refuzat sa pronunte numele lui Cozmin Gusa, dar a subliniat ca el i-a incredintat presedintia partidului lui Emil Boc. "Amintesc ca atunci cand am parasit conducerea PD optiunile mele s-au indreptat catre Emil Boc. Deci, orice altceva este o constructie lipsita de decenta politica si fac apel la fostii mei colegi sa nu-si permita sa mai utilizeze numele meu", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a tinut sa aminteasca faptul ca nu doar pe Lavinia Sandru, ci pe cel putin 20 de parlamentari foarte tineri i-a asezat prin decizia sa pe locuri eligibile, rugandu-i sa aiba in vedere ca au o sansa uriasa de a fi patru ani in Parlamentul Romaniei. Macar cinci dintre ei sa fie in 2008 promotorii unor legi care sa le poarte numele, a adaugat Basescu. "In loc sa inteleaga ca le-am dat sansa de a fi promovati in mod cinstit, chiar impotriva unora cu merite mai mari in partid, ei au gasit oportun sa faca o gasca intr-un partid care nu a avut niciodata gasti. Acel partid de care m-am despartit a rezistat pentru ca nu au fost acceptate gastile", a mai spus seful statului.

El a tinut sa mai arata ca "vorbareata doamna" a luat doar 300 de voturi in candidatura de la Targu Mures, insa el a sustinut-o sa fie prima pe lista pentru ca a avut incredere ca ea vrea sa faca cariera politica si nu jocuri politice. "In politica este foarte usor sa ajungi pe centura politicii, acolo unde te poti intalni cu multi alti politicieni care ratacesc din partid in partid", a mai afirmat presedintele.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.