Fostul primar al municipiului Bacau Dumitru Sechelariu (fost PSD-ist, fost PNG-ist) este cercetat de procurorii PNA. Ieri era asteptat la Parchet. Avocatul acestuia a cerut un alt termen pentru audieri deoarece Sechelariu a motivat probleme de sanatate. O noua citare a fost emisa de PNA pentru data de 9 februarie. Anchetatorii au impus si masura interdictiei de a parasi tara. Lui Sechelariu i se vor aduce la cunostinta faptele din dosarul penal in care PNA a inceput cercetarile referitoare la organizarea unor licitatii cu atribuirea preferentiala de terenuri si lucrari publice pentru anumite societati comerciale favorizate in afaceri de megabaronul orasului Bacau.

Potrivit procurorilor PNA, exista date si indicii ca in exercitarea atributiilor de serviciu fostul primar Sechelariu a comis cu buna stiinta mai multe ilegalitati din sfera administratiei publice. Sechelariu este acuzat ca a urmarit obtinerea de foloase materiale prin aceste ilegalitati. Dosarul este instrumentat de procurorii Sectiei a II-a (combaterea infractiunilor conexe) si de anchetatorii de la SAS (Serviciul de Anchete Speciale). Dupa baronul de Vrancea, Marian Oprisan, masinaria PNA a intrat in centrul Moldovei, la Bacau. Ce alt baron urmeaza la rand?


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.