Vicepresedintele Partidului Conservator, deputatul Nicolae Popa, sustine ca jumatate din primariile din Romania vor intra in faliment din cauza modului in care Ministerul Finantelor a stabilit formula de calcul a bugetelor locale.

Nicolae Popa a declarat, ieri, ca a solicitat Ministerului de Finante printr-o adresa revizuirea formulelor de calcul ale bugetelor locale plecandu-se de la realitatile concrete ca aceste primarii nu vor incasa nici 50 la suta din impozitele si taxele planificate. Popa a adaugat ca nu a primit nici un raspuns la aceasta adresa oficiala.

"Probleme sunt la primariile mici. Acestea vor fi obligate practic sa-si inchida portile, asta pentru ca mai marii Finantelor publice nu au simtul realitatii in ceea ce priveste corelarea si armonizarea politicilor fiscale si de finantare a administratiei publice locale cu situatia concreta din teren (…)", a spus Nicolae Popa.

Parlamentarul conservator a afirmat ca principalul vinovat este ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, pe care il considera "cel mai slab ministru de Finante de la Ciumara si pana in prezent".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.