Antonie Iorgovan este acuzat ca face propaganda politica in spatiile de invatamant

In urma articolului aparut in ziarul Adevarul, Universitatea din Bucuresti va declansa o ancheta in cazul senatorului PSD Antonie Iorgovan, acuzat de studenti ca le tine cursuri pline de consideratii politice la adresa inamicilor.

In "Tratatul de drept administrativ", carte care il are ca autor unic pe Antonie Iorgovan, la pagina 291 scrie, negru pe alb, despre presedintele Traian Basescu: "Un fel de destin tragic al romanilor a facut sa fie ales in 2004 ca presedinte un personaj politic care are respect fata de Constitutie cat sarpele fata de broscuta". Acesta este doar unul din pasajele in care Iorgovan isi varsa naduful asupra adversarilor politici.

"O sa investigam acest caz, mai intai la nivelul colectivului de catedra si apoi in biroul consiliului. In facultate nu trebuie sa se faca politica. Nu este o carte scoasa sub egida facultatii, sunt opiniile personale ale profesorului Antonie Iorgovan. Vom lua masuri ca pe viitor sa nu se mai intample asa ceva", ne-a declarat Viorel Mihai Ciobanu, decanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti. Potrivit articolului 11 din Legea invatamantului, alineatul 1, "invatamantul nu se subordoneaza scopurilor si doctrinelor promovate de partide sau de alte formatiuni politice", iar alineatul 2 arata ca "in unitatile si in spatiile de invatamant se interzic crearea si functionarea partidelor sau altor formatiuni politice, precum si desfasurarea activitatilor de organizare si propaganda politica".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.