Caldura sufocanta. Intr-un amfiteatru de facultate, simpatizantii liderului PSD, Mircea Geoana, au venit sa-l sustina. Dornic sa-si demonstreze siesi si tatalui sau prezent in sala ca porecla data de Ion Iliescu, "Prostanacul", si-a obtinut-o pe degeaba, Mircea Geoana si-a lansat o carte pompoasa, numita "America, Europa si dezvoltarea Romaniei".

Un discurs interminabil si steril si o sala plina ochi de parlamentari si sustinatori. Cu toate ca de ceva timp este capul partidului, iar Nastase un simplu deputat, cartea lansata ieri de Mircea Geoana nu a starnit acelasi interes ca cea a fostului premier, care si-a lansat cu cateva zile in urma "Codul Zambaccian". Poate din cauza ca nu a avut niciun cod.

Din loc in loc, cate un student al Facultatii de Stiinte Economice incerca sa para interesat de subiectul expus pe larg de Geoana. De fapt, trebuia sa incerce ca sa nu faca de ras tricoul rosu pur pesedist pe care il purtau. In plus, inainte de discursul sau, Geoana a avut grija sa il invite la microfon pe politologul Stelian Tanase care a adus numai cuvinte de lauda despre cartea sa. Politologul a remarcat ca, desi autorul anunta declarativ, in debutul volumului, ca prezinta o viziune cu valente social-democrate asupra dezvoltarii Romaniei, discursul propriu-zis al volumului "nu are niciun fel de servituti ideologice", prezentand cu pragmatism si, pe alocuri, cu cinism realitatea romaneasca.

Punctul culminant a fost atunci cand Geoana a dat drumul la autografe, iar cei din sala s-au imbulzit instantaneu catre catedra, calcandu-se pe picioare si imbrancindu-se. Si ca sa fie sigur ca obtine si ceva profit, toti cei care s-au ingramadit sa ia autografe au platit cate 30 RON pe un exemplar. Cand un ziarist a incercat sa se uite printr-una din cartile asezate teanc la intrarea in sala, vreo doi barbati au sarit imediat sa intrebe daca a platit-o.

Invitati speciali

Ca la decernarea unui mare premiu de miss, Geoana i-a luat pe toti din sala la rand pentru a le multumi pentru prezenta. In primele randuri, un domn la vreo 70 de ani, care semana foarte bine cu Geoana, a rosit instantaneu cand pesedistul a anuntat "ii multumesc tatalui meu". Si daca Nastase a avut grija sa-si cheme toata familia, Geoana s-a mandrit cu colegii sai de partid veniti in numar foarte mare. Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, Doru Ioan Taracila, Vasile Dancu, George Maior, Ion Solcanu, Gabriel Oprea, Titus Corlatean, George Baesu, Florin Iordache, Nicolae Banicioiu, Mirela Adomnicai, Iulian Mincu si Marian Vanghelie au fost doar cativa dintre cei care s-au imbulzit la coada pentru autografe. Un invitat special care nu a avut rabdare sa-l astepte pe Geoana decat 10 minute a fost liderul PC, Dan Voiculescu. In acelasi timp, marele absent al evenimentului a fost senatorul Ion Iliescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.