Reprezentantii executivului au demonstrat ieri ca nu se simt cu nimic datori conservatorilor pentru faptul ca au ramas la guvernare.

Guvernul a respins un nou proiect al PC prin care se prevedea ca oamenii care au depus sume de bani in contul CEC inainte de 1990 pentru achizitionarea unui autoturism, sa fie despagubiti din fondurile obtinute din privatizarea institutiei. Aceasta actiune a guvernului a lovit si mai rau in orgoliul conservatorilor avand in vedere faptul ca printre initiatorii proiectului de lege se numara si cel desemnat de PC pentru postul de vicepremier, deputatul Bogdan Pascu.

In contextul in care duminica, ziua cand au decis ramanerea la guvernare, reprezentantii PC au venit cu pretentia ca acualii parteneri de coalitie sa le sprijine proiectele, explicatia cu care a venit executivul demonstreaza cat de mult baga in seama amenintarile conservatoare. Solicitarea restituirii de catre stat a sumelor depuse la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme nu este intemeiata, deoarece titularii depozitelor aveau dreptul sa isi retraga oricand sumele depuse, iar banca este obligata sa restituie numai suma depusa cu dobanzile aferente, fara sa tina cont de devalorizarea monedei nationale, se arata intr-un document semnat chiar de premierul Calin Popescu Tariceanu.

In acelasi timp, executivul a precizat ca nu sustine adoptarea initiativei legislative deoarece acordarea despagubirilor solicitate ar crea o discriminare fata de deponentii care au renuntat la pretentii similare si fata de alte persoane care au inregistrat venituri la nivelul scontat ulterior anului 1989.

Bogdan Pascu a fost propus duminica pentru postul de vicepremier pentru mediul de afaceri, dupa ce Gheorghe Copos si-a dat demisia din executiv, iar Dan Voiculescu a hotarat sa renunte la aceasta functie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.