Grupul de la Cluj nu vrea ca Mircea Geoana sa candideze la presedintia Romaniei. Vasile Dancu este de parere ca un sef de stat ardelean ar aduce tarii mai multa credibilitate pe plan european, lucru pe Mircea Geoana nu poate sa-l faca.

Centralism, dictatura, birocratie si stagnare. Aceasta este definitia pe care Grupul de la Cluj o da tendintei de conducere a PSD de catre Mircea Geoana. Vasile Dancu, ideologul acestei entitati politice, a enuntat saptamana trecuta, pentru un ziar local din judetul Cluj, principalele puncte de vedere ale sale si ale colegilor sai ardeleni, care ii diferentiaza fundamental de conducerea de la Bucuresti a partidului.

"Social democratia ardeleana, de sorginte occidentala, este o solutie pentru Romania. Grupul de la Cluj este un fel de colegiu invizibil al celor care s-au saturat de inertie si de nomenclaturistii obezi si vor o Romanie care sa semene cu Europa. Am pornit de la obiective mai mici, legate de propriul partid, dar suntem obligati sa lucram la un proiect de societate pentru Romania post-aderare. Nu suntem un grup disident, suntem loiali echipei PSD, dar stim ca Romania este mai importanta decat PSD. Nu suntem nici spargatori de tara si unitate, nici coloana a cincea, dar suntem o noua generatie politica. O generatie politica in care avem oameni de la 18 la 88 de ani, care viseaza o noua Romanie si care nu s-au operat de constiinta pentru a putea dormi mai usor".

Dancu este de parere ca Romania va avea credibilitate in Europa atunci cand isi va alege un presedinte ardelean. "Multi ardeleni au votat pentru valori eterne si cea mai sigura realizare a regatului binelui, adevarului, frumosului sau dreptatii este lumea de dincolo. Acolo nu am auzit sa nu fie autostrazi, nu am auzit sa nu fie caldura si lumina. Noi ne prindem mai greu, dar cand ne prindem, sper sa fie definitiv", a precizat Dancu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.