Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, considera ca decizia PC de a ramane la guvernare inca sase luni reprezinta “mult zgomot pentru nimic” si ca apreciaza ca protocolul coalitiei nu va fi renegociat, asa cum doresc conservatorii.

El a apreciat ca, in ultimele zile, in care a decis daca iese sau nu de la guvernare, PC a adaugat o serie de tensiuni in zona Aliantei, "care si asa era caracterizata de conflicte care persista", actiunile recente ale conservatorilor nefiind de natura sa duca la stabilitate in cadrul coalitiei guvernamentale.

Diaconescu a adaugat ca, desi PC a folosit un "ton ultimativ" la adresa partenerilor de guvernare in legatura cu materializarea propriilor proiecte, crede ca revendicarile conservatorilor "vor fi inca de pe acum respinse, asa cum au mai fost respinse si altele anterior". "Exista insa si interese specifice extreme de serioase, care, dincolo de criticile pe care le aduc, ii impiedica pe conservatori sa ia o decizie demna", a afirmat el. In opinia sa, decizia conservatorilor de a ramane, conditionat, inca sase luni la guvernare nu va schimba prea mult lucrurile in cadrul Coalitiei majoritare.

"Nu cred ca se va pune problema unei renegocieri a protocolului coalitiei guvernamentale, si nici a schimbarii pozitiei politice pe care ceilalti parteneri din cadrul coalitiei o au fata de PC", a mai declarat purtatorul de cuvant al PSD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.