Democratii nici nu vor sa auda de conditiile conservatorilor.

Liderul deputatilor PD Cristian Radulescu a declarat ieri ca noile pretentii ale PC sunt suplimentare celor semnate prin protocolul initial. In plus, el a subliniat faptul ca pentru aprobarea legilor necesare integrarii nu este neaparat nevoie de conservatori. "Vazand aceste conditii, ma intreb sincer cu ce se deosebeste PC de un partid de opozitie, in conditiile in care opozitia sprijina Guvernul, in vederea integrarii Romaniei in UE, fara a pune nici un fel de conditii", a afirmat Cristian Radulescu. El a mai spus ca poate caracteriza conditiile puse de PC prin proverbul "Ce iti pot face prietenii, nu iti pot face dusmanii".

Democratul a precizat ca rezolutia adoptata de PC va fi "obligatoriu" discutata in Consiliul de conducere al Aliantei PNL-PD si in cel al Coalitiei de guvernamant. Pe de alta parte, vicepresedintele democrat a remarcat "aerul caricatural" al afirmatiei lui Dan Voiculescu potrivit caruia Alianta nu mai exista. "Afirmatia aceasta vine din partea unei formatiuni care, in ciuda eforturilor evidente, nu a reusit sa isi egaleze procentul pe care il detine in Parlament, unde a intrat pe listele PSD. Acest PC se refera la Alianta, care a reusit performanta de a-si depasi capitalul de simpatie pe care il avea in urma cu un an si jumatate. Ei spun ca Alianta nu mai exista?", a adaugat Radulescu.

O pozitie similara are si senatorul liberal Teodor Melescanu. El considera ca decizia PC de a ramane la guvernare nu a fost pentru nimeni o surpriza. Insa conditiile "nu sunt neserioase". "Nu este serios ca atunci cand esti intr-o coalitie sa dai ultimatum", a spus liberalul. El a adaugat ca in acest moment este nevoie de un sprijin cat mai larg in Parlament, pentru ca legile care privesc aderarea sa fie aprobate, insa a adaugat ca participarea PC la guvernare nu este vitala. El a dat de inteles ca daca pretentiile depasesc programul de guvernare, acestea nu vor fi indeplinite. "Alianta este hotarata sa duca actuala guvernare pana la sfarsit, indiferent de partidul care o sprijina", a conchis senatorul PNL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.