Formarea unui guvern minoritar nu se regaseste in planurile Partidului Democrat, dar daca se va ajunge la o astfel de formula, nu va fi chiar o tragedie, a declarat ieri, la Cluj, liderul democrat Emil Boc.

Declaratia presedintelui PD vine ca reactie la afimatiile senatorului clujean Vasile Dancu potrivit carora social-democratii ar sustine un guvern minoritar daca motiunea de cenzura depusa de ei in parlament va fi adoptata. Referitor la restructurarea guvernului, Emil Boc a tinut sa reaminteasca faptul ca PD si-a onorat promisiunea facuta si ca in continuare se asteapta ca primul ministru sa prezinte o analiza detaliata a structurilor guvernamentale.

"Asteptam ca si ceilalti parteneri de Coalitie, daca doresc, sa faca acelasi lucru, daca nu, macar la nivelul secretarilor de stat si al agentiilor guvernamentale sa se faca o restructurare in intervalul urmator", a spus Boc.
Vasile Dancu a declarat ieri ca motiunea PSD doreste sa traga un semnal de alarma privitor la activitatea Guvernului. Senatorul a precizat ca efectul motiunii nu ar trebui sa fie neaparat alegerile anticipate, ci mai degraba restructurarea Guvernului. Social-democratii considera ca ministerele ai caror responsabili ar trebui inlocuiti sunt Ministerul Sanatatii Publice, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. "Ministrului Agriculturii ii cere demisia opinia publica, iar prin politica fiscala adoptata Sebastian Vladescu este contestata chiar in interiorul Guvernului (...) Se poate face un alt guvern, care sa fie expresia aceleiasi majoritati, care exista in acest moment", a spus Dancu.

Romania are nevoie de stabilitate

Romania are nevoie de stabilitate politica pentru a face progrese rapide in vederea aderarii la UE, a apreciat comisarul european pentru munca, afaceri sociale si egalitatea sanselor Vladimir Spidla, in intalnirea pe care a avut-o, ieri, la Palatul Victoria, cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Vladimir Spidla a afirmat ca tara noastra trebuie sa depuna eforturi pentru cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene, se arata intr-un comunicat al biroului de presa al Guvernului. Comisarul a mai declarat in cadrul intrevederii avute cu premierul Tariceanu ca trebuie intarita capacitatea administrativa a autoritatilor si sunt necesare cresterea gradului de incluziune sociala si reducerea saraciei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.