PSD pare la un pas de ruptura. „Daca solicitarile noastre vor fi ingropate la Congres, ne vom gindi serios daca locul nostru mai e in PSD“ a declarat ieri Ioan Rus.

Ion Iliescu, sustinut de tot mai multi lideri centrali ai PSD si de tot mai multe organizatii judetene, a aratat luni seara ca nu este interesat decit de functia de presedinte al partidului, sugerind public faptul ca lui Nastase i-a rezervat locul doi in ierarhia pesedista. Adrian Nastase, presedintele de facto al PSD, a aratat si ieri ca nu renunta la lupta cu Iliescu pentru pastrarea functiei supreme in partid: "Ii propun lui Ion Iliescu sa nu mai discutam public subiectul viitoarei conduceri a partidului si fiti convinsi ca vom avea o conducere in echipa" a declarat fostul premier. Nastase a avut, insa, ghinion. Dintre toti liderii centrali si locali chemati ieri la sediul PSD din Kiseleff unde s-au desfasurat, in comun, Delegatia Permanenta a partidului si reuniunea sefilor organizatiilor locale, doar Adrian Casuneanu, presedintele PSD-Covasna, si-a declarat sustinerea personala pentru candidatura lui Adrian Nastase la sefia partidului.

Tabloul lui Iliescu a fost dat jos la Cluj

Ioan Rus, creator, alaturi de Vasile Dancu, al primului plan de reformare a formatiunii in care a strecurat si sustinerea lui Nastase la presedintie, a lipsit ieri. Strategic, deoarece absenta sa a fost bifata de doua ori: Rus este si vicepresedinte PSD si lider al organizatiei judetene a PSD-Cluj. Locul lui a fost suplinit de Vasile Dincu care a repetat, discret, sustinerea lui Adrian Nastase: "Un tandem ( Iliescu - Nastase n.r.) nu ar incurca reforma in partid". La ora la care pesedistii se adunau in Kiseleff, Ioan Rus sustinea o conferinta de presa la Cluj in care vorbea despre posibilitatea ca "gruparea din Ardeal" sa plece din PSD "daca solicitarile noastre vor fi ingropate la Congres". Intimplator, din sediul PSD-Cluj a disparut tabloul cu Ion Iliescu, raminind doar al lui Adrian Nastase. Justificarea pesedistilor locali: trebuia rectificata specificatia de "presedinte" care era tiparita pe imaginea fostului sef de stat.

Marian Oprisan, lider PSD-Vrancea, a repetat ieri, in Kiseleff, ca nu este de acord cu un tandem, ca Ion Iliescu trebuie sa fie liderul partidului, iar Adrian Nastase "are libertatea, ca si cei peste 600.000 de membri ai PSD, sa candideze la o functie in partid". "Ion Iliescu a recunoscut ca a gresit prin gratierea lui Cozma. Pina in acest moment, Adrian Nastase nu a recunoscut nimic" a mai precizat Oprisan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.