Fostii umanisti se gandesc daca ies sau nu de la guvernare

Liderul PC Dan Voiculescu a sunat adunarea subalternilor sai din partid pentru a le cere sa decida daca mai raman la guvernare sau a sosit timpul sa treaca in barca opozitiei. Situatia din PC se anunta destul de tensionata, in conditiile in care o parte dintre liderii PC vor sa mai ramana la masa guvernarii "din dragoste de integrare", in timp ce altii cer ferm intrarea in opozitie. Ultima varianta ar parea convenabila si liderului PC, Dan Voiculescu, care a iesit cu o imagine destul de sifonata dupa dezvaluirile CNSAS privind colaborarea sa cu fosta Securitate. Este de asteptat ca fiecare tabara sa incerce sa o convinga pe cealalta ca are argumente solide pentru a inclina balanta in favoarea ei.

Conservatorii au ales Sinaia ca destinatie propice pentru luarea unei decizii atat de importante si au inchiriat un hotel intreg pentru acest eveniment. Timp de trei zile, presedintele PC Dan Voiculescu va discuta cu ministrii, secretarii de stat, parlamentarii si liderii de filiale despre viitorul partidului si vor face o analiza la sange despre functionarea protocolului de colaborare cu partidele coalitiei atat la nivel parlamentar si guvernamental, cat si in teritoriu.

Convocare la suparare

Convocarea Consiliului National al PC a fost ceruta de acum o saptamana chiar de Dan Voiculescu, imediat ce Colegiul CNSAS l-a acuzat ca a colaborat cu Securitatea. Considerandu-se "lucrat" de unii dintre partenerii de guvernare prin dezvaluiri venite tocmai in momentul in care se pregatea sa ocupe scaunul de vicepremier, Voiculescu a cerut o consultare de urgenta a membrilor PC care sa decida daca se mai justifica ramanerea la masa guvernarii. Reuniunea liderilor PC se va finaliza prin adoptarea unei hotarari care sa motiveze iesirea sau ramanerea la guvernare. Dan Voiculescu a explicat ca acest Consiliu National reprezinta "singura structura care are menirea si calitatea de a-si asuma raspunderea unei astfel de decizii".

Decizia conservatorilor va atarna destul de mult in transarea viitorului PC. Partidul condus de Dan Voiculescu s-a situat tot timpul sub marja de eroare a sondajelor, iar posibilitatea ca el sa acceada pe cont propriu in Parlament, darmite sa mai fie cooptat la guvernare, este aproape nula. Constienti de realitatea cruda, mai multe filiale ale PC s-au pronuntat deja pentru ramanerea in actuala coalitie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.