Inconsecvent ca de obicei, liderul PD Emil Boc nu mai face demult un secret din sustinerea acordata sefului PD Gorj, controversatul Ionel Mantog.

Desi acesta are mai multe dosare aflate in cercetarea procurorilor DNA, surse democrate ne-au informat ca presedintele Boc intentioneaza sa mearga la sfarsitul saptamanii in Gorj pentru a-i lua apararea fostului secretar de stat din MEC in fata colegilor din filiala, care i-au cerut demisia din fruntea organizatiei, invocand problemele sale de imagine.

De altfel, intr-o adresa trimisa ziarului nostru, Departamentul National Anticoruptie ne-a confirmat ca pe 14 iunie a.c. "invinuitul MANTOG IONEL s-a prezentat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, fiind citat in vederea aducerii la cunostinta a invinuirilor", in conditiile in care acesta a declarat public ca nu a fost citat la DNA. Aceste lucruri ar trebui sa-i dea de gandit liderului PD, inainte de a se duce in Gorj pentru a-l sustine in fata organizatiei, intrucat Mantog recidiveaza. Informatiile pe care le prezinta opiniei publice drept adevaruri de necontestat reprezinta, de multe ori, dezinformari.
Asa s-a intamplat si miercuri seara, cand Mantog a declarat la emisiunea lui Robert Turcescu, "100%", ca seful Corpului de Control al MEC, Iolando Toma, a fost ziarist la "Curentul".

Astfel, fostul secretar de stat din MEC voia sa insinueze ca articolele cu ilegalitatile comise de el in calitate de coordonator al complexelor energetice, publicate de ziarul "Curentul", ce au dus in final la demisia sa din minister, au la baza informatiile sefului Corpului de Control al MEC. Profitam de ocazie pentru a-l invita pe domnul Mantog la sediul redactiei noastre pentru a verifica lista angajatilor de la reaparitia ziarului, in 1997, si pana in prezent. Il asiguram ca nu a existat niciun angajat cu numele Iolando Toma la ziarul "Curentul", iar daca facea o investigatie minima putea afla ca seful Corpului de Control al MEC a fost viceprimar la sectorul 5, director la Rocar Bucuresti (1989-1991) si doar un an ziarist (1999-2000), dar la "Cronica Romana".
Asa cum dezinformeaza opinia publica, probabil asa ii dezinformeaza si pe liderii PD, care sunt dispusi sa-l gireze in continuare.

Surse din PD ne-au confirmat ca, in sedinta Biroului Permanent National al partidului, din aceasta saptamana, s-a luat in discutie si nominalizarea unui nou secretar de stat la MEC, pe postul detinut de Mantog. Conform acelorasi surse, liderii democrati au lasat pe seama PD Gorj aceasta nominalizare, situatie care convine de minune lui Mantog.

Acesta, sustin sursele noastre, are pregatit deja un candidat pentru aceasta functie, mana sa dreapta de la SNLO, directorul pentru resurse umane Cosmin Popescu, nimeni altul decat finul prefectului de Gorj, Stefan Popescu Bejat, fost deputat PD. Potrivit acelorasi surse, in cazul numirii lui Cosmin Popescu in functia de secretar de stat la MEC, Mantog ar intentiona sa se retraga pe postul lasat liber de acesta la SNLO, pentru a manevra in continuare, de data aceasta din umbra, marile afaceri din domeniul energetic.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.