Vicepresedintele PD Cezar Preda spune ca Partidul Conservator nu se integreaza in coalitie si ar fi trebuit sa plece de mult de la guvernare.

"PD si eu am afirmat ca este un comportament imoral si toxic pentru ca PC a venit in coalitie cu noi si incearca sa-si impuna un program propriu. Noi nu putem fi de acord. Iata, are initiative care sunt in afara programului de guvernare. Mai mult, va depune o motiune pentru ministrul Justitiei, adica impotriva propriului Guvern", a declarat ieri Preda.

In opinia sa, "nu va fi nici o pierdere" daca PC trece in opozitie. Mai mult, el i-a invitat pe membrii PC "care acum nu se mai regasesc in randul conservatorilor" sa treaca in PD.

De cealalta parte, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, da asigurari ca intre PSD si PC nu exista niciun plan si nicio strategie privind o posibila sustinere a motiunii de cenzura depusa de social-democrati la Parlament.

In plus, Ciuca a mai spus ca nu pot discuta in acest moment despre acest scenariu atata vreme cat, la reuniunea Consiliului National de duminica, reprezentantii conservatorilor vor discuta daca raman sau nu la guvernare.

Cum si democratii sunt banuiti ca ar urmari sa scape de Tariceanu prin sustinerea motiunii PSD, Cezar Preda s-a vazut obligat sa nege acest lucru.

El a dat asigurari ca echipa de conducere a PD nu are "nostalgii FSN-iste" si, in consecinta, nu se pune problema unei aliante cu PSD. "Pe noi nu ne intereseaza. Suntem departe de a face combinatii FSN-iste", a adaugat liderul democrat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.