Deconspirarea bossului pecist ca „Felix turnatorul“ a destramat alianta de conjunctura PNL-UDMR-PC, subrezind pozitia lui Tariceanu si a liberalilor.

In ultimele doua zile, Uniunea minoritara da semnale clare ca, mai nou, joaca dupa cum ii cinta Traian Basescu si PD. Marti, liderul UDMR, Marko Bela, anunta ca el si ai sai sint, in principiu, de acord cu orice solutie menita sa imbunatateasca guvernarea, inclusiv cu formarea unui nou Cabinet. Ieri, chestionat de ziarul "Cotidianul" daca ar fi de acord cu schimbarea lui Tariceanu, Marko a raspuns sec: "Asta este problema liberalilor". Un semn de apropiere intre PD si UDMR il constituie inmuierea pozitiei pedistilor fata de Statutul minoritatilor. Democratii au anuntat in sedinta forului de conducere al Aliantei D.A. de luni seara ca vor vota proiectul de lege daca i se vor aduce citeva corective. Ieri, udemeristii au obtinut, inclusiv cu sprijinul oamenilor lui Basescu, dezbaterea Statutului direct in plenul Camerei Deputatilor, cu justificarea ca in comisiile parlamentare discutiile avanseaza cu greu din cauza chiulului. Manevra politica udemerista a agitat bursa informatiilor pe care politicienii le livreaza cu titlul "off the record", din care se desprind doua variante de scenariu cu acelasi deznodamint - inlaturarea lui Calin Popescu Tariceanu din fruntea Guvernului.

Motiunea, scenariu SF

Ipoteza vehiculata cel mai intens in ultimele doua zile este aceea ca liderul PNL ar putea fi zburat din Palatul Victoria cu prilejul motiunii de cenzura depuse de PSD. Scenariul a aparut ca urmare a intilnirii de taina de la Senat, dintre Mircea Geoana si Dan Voiculescu, insa ratiunile pentru care liderul pecist ar face un joc care-i convine lui Traian Basescu ramin invaluite in mister. Pecistilor li s-ar alatura, intr-un vot impotriva lui Tariceanu, si udemeristii. Purtatorul de cuvint al PC, Bogdan Ciuca, a dezmintit insa ieri aceasta poveste: "Nu putem discuta in acest moment despre sustinerea unei motiuni de cenzura atita vreme cit, la reuniunea Consiliului National de duminica, vom discuta daca raminem sau nu la guvernare. Subiectul motiunii de cenzura capata alte valente, in functie de decizia pe care o va lua Consiliul National".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.