UDMR considera ca mult discutata restructurare a Guvernului ar trebui sa se faca din temelii.

Liderul Uniunii a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca le propune partenerilor din coalitia de la guvernare ca, in cazul in care nu se vor rezolva problemele de corelare din interiorul acesteia, dupa raportul de tara al Comisiei Europene, sa se formeze un nou executiv pe baza unui nou program de guvernare. Marko Bela a motivat ca schimbarea Guvernului este necesara intrucat Alianta PNL - PD nu mai functioneaza: "Am ajuns sa ne blocam reciproc proiectele (...), iar pe colegii mei nu i-am mai auzit, de luni de zile, vorbind despre programul de guvernare".

In opinia sa, un alt motiv pentru care se impune formarea unui nou guvern, cu un nou program, ar fi acela ca, dupa alegerile din 2004, UDMR a negociat cu un partener, respectiv Alianta D.A., insa, acum, cele doua partide care o formeaza, PD si PNL, au, fiecare, o atitudine proprie fata de problemele guvernamentale si cele legislative.

Referitor la prognozata restructurare a Guvernului la nivelul secretarilor de stat, Marko Bela a spus ca UDMR ar avea de remaniat unul sau doi secretari de stat si nu ar avea, in principiu, nici unul la care sa renunte.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.