"Presedintele Traian Basescu ar trebui sa ia cat mai serios in calcul avantajele inlocuirii lui Theodor Stolojan din functia de consilier prezidential, daca doreste sincer ca relatiile Aliantei PNL-PD sa functioneze cat mai bine", a afirmat ieri, intr-un comunicat de presa, deputatul liberal Mircea Ciopraga. Acesta este de parere ca, din pozitia de consilier prezidential, Stolojan a atras "suspiciuni de rea-credinta si obedienta" fata de interesele lui Traian Basescu in detrimentul partidelor din Alianta si al bunei functionari a guvernarii.

Cu privire la acuzatia lui Stolojan potrivit careia actuala conducere a PNL, in frunte cu premierul Tariceanu, s-ar face vinovata de respingerea fuziunii cu PD, Ciopraga a precizat ca PNL a dat dovada de deschidere fata de aceasta fuziune, prin acceptarea dezbaterii asupra acestui proiect in cadrul filialelor sale de partid si a forurilor de conducere. "Decizia de a nu realiza, pentru moment, fuziunea a fost asumata prin vot de majoritatea membrilor Delegatiei Permanente a PNL din luna februarie a acestui an", a spus liberalul, care considera ca "blamarea" lui Tariceanu de catre Stolojan si cei cativa sustinatori ai acestuia este in totala neconcordanta cu realitatea obiectiva si, prin urmare, nu poate fi apreciata decat ca "un act de rea-credinta".

El apreciaza, de asemenea, ca rau intentionata si acuzatia actualului consilier prezidential potrivit careia Tariceanu se face responsabil de consecintele "grave" ale neacceptarii declansarii alegerilor anticipate, in 2005, avand in vedere ca aceasta decizie a fost asumata de majoritatea membrilor Coalitiei, implicit de catre PNL. Ambele acuzatii "se suprapun insa izbitor, prin continut si ca prioritati politice", cu preocuparile presedintelui Basescu, ceea ce "pune in mod profund la indoiala" obiectivitatea lui Stolojan si interesul real de a ajuta PNL, in conditiile in care partidul nu-i impartaseste aceste preocupari, considera Ciopraga.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.