Un guvern minoritar sustinut tacit in Parlament de opozitie pana in ianuarie 2007 si care sa conduca prin ordonante de urgenta pentru a nu risca in Parlament. Este una din posibilele variante de guvernare daca Partidul Conservator se va retrage de la guvernare

Consiliul National al Partidului Conservator va decide duminica daca va iesi sau nu de la guvernare. Decizia va fi precedata de o consultare cu filialele din teritoriu si de o analiza la rece a colaborarii cu celelalte partide din arcul guvernamental atat la nivelul Executivului, cat si in Parlament. Posibila iesire de la guvernare a PC va insemna sfarsitul actualei coalitii guvernamentale, care a permis Aliantei D.A. sa se instaleze la putere in decembrie 2004, desi nu castigase alegerile parlamentare.

Spargerea coalitiei prin eventuala trecere a PC in Opozitie va pune asadar sub semnul intrebarii sustinerea Guvernului Tariceanu in Parlament. Ca urmare, trebuie gasita o formula care sa excluda cel putin pana anul viitor alegerile anticipate.

ANTICIPATE

Si aceasta, pentru ca alegeri anticipate inainte de 1 ianuarie 2007 nu par posibile din mai multe motive. In primul rand, avand in vedere frictiunile dintre PNL si PD, nu se stie in ce masura ele vor mai candida pe liste comune. Daca totusi o vor face, atunci impartirea locurilor pe liste le va lua mult timp, iar atentia lor se va concentra pe pregatirile de alegeri si mai putin pe treburile guvernarii. Daca vor decide sa mearga in continuare impreuna, atunci animozitatile stranse in doi ani de guvernare intre cele doua partide ar putea iesi la suprafata in campania electorala, existand riscul ca electoratul sa sanctioneze prin vot ambele partide.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.