Adrian Nastase s-a straduit ieri sa ridiculizeze dosarul in care este cercetat penal sub pretextul lansarii unei cartii de pamflete.

Titlul cartii, "Codul lui Zambaccian", anunta scopul nedeclarat al fostului pre-mier: minimalizarea (sau ironizarea) demersului procurorilor de a-l cerceta in celebrul dosar al termopanelor. Totul a fost pregatit in acest sens. Lansarea cartii a avut loc la Muzeul National de Arta Contemporana, ale carui ferestre termopane reprezinta un alt caz in care fostul premier este cercetat penal. Nastase a creat si un joc ce aminteste cumva de "Codul lui Da Vinci". "Sint momente cind trebuie sa inveti din greseli si sa te lupti sa ramii de partea cea buna, chiar daca asta te face sa pierzi" - acesta este "Codul lui Zambaccian", format din litere ingrosate rasfirate de-a lungul intregii carti, in interiorul textelor.

Tuca, fascinat de talentul lui Nastase

Evenimentul a avut loc sub "patronajul" directorului de la "Jurnalul National", Marius Tuca. "Adrian Nastase, nici nu stii cit de talentat incepi sa fii", a spus Tuca. Nastase a tinut sa aduca multumiri ca la Oscar. Lui Marius Tuca, pentru cuvintele calde. Sotiei si copiilor, care "au suferit pe pielea lor multe din episoadele din aceasta carte".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.