Senatorul PNL Adrian Cioroianu i-a adresat o scrisoare deschisa Preafericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, "in calitate de intelectual" si "de urmas de preoti", prin care ii solicita sa se implice in starpirea neolegionarismului.
"Va rog, simplu, sa faceti ce depinde de dvs. ca preotii care va sunt in ascultare sa ramana departe de desantarea neolegionarismului ce tinde sa-mboboceasca pe la noi", afirma parlamentarul liberal.
El avertizeaza ca preotii tineri trebuie sa inteleaga unde se termina Petre tutea si unde incepe "Carticica sefului de cuib".

Adrian Cioroianu ne-a declarat ca s-a referit, in egala masura, la atitudinea unor slujitori ai altarului cu prilejul marsului minoritatilor sexuale si la simpatia manifestata de altii fata de Gigi Becali. "Locul preotilor este mai degraba la Rast (n.r. - comuna distrusa de viituri), decat pe trotuarele Pietei Unirii. Sigur ca e de datoria lor sa protesteze fata de homosexualitate, asa cum Biserica Catolica protesteaza fata de avorturi, dar problema este cadrul in care o fac", a subliniat senatorul liberal.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.