PNL, PC si UDMR profita de criza de la Ministerul Educatiei pentru a marca puncte in detrimentul PD

Scandalul izbucnit la Ministerul Educatiei pe tema securitatii subiectelor la testele nationale a pus in defensiva Partidul Democrat. Celelalte partide din coalitie au cerut PD sa renunte la ministrul Hardau. Dupa ce democratii au cerut cu insistenta remanierea si restructurarea Guvernului aratand cu degetul inspre cativa ministri ai celorlalte partide de guvernamant, acestea au acum ocazia sa plateasca politele restante catre PD. Dupa ce si-au facut propria restructurare, PD este acum acuzat ca nu a facut-o cum trebuie, lasandu-l in functie pe Hardau, care a avut pana acum mai multe dueluri verbale cu premierul Tariceanu.

Lui Hardau i s-a cerut demisia

Dupa cum era de asteptat, criticile cele mai dure au venit din partea PNL, prin vocea secretarului general, Dan Motreanu. "Daca ministrul Hardau mai are o umbra palida de decenta, ar trebui sa isi dea de urgenta demisia din guvern, pentru a demonstra ca este in stare, macar o data, sa-si asume barbateste raspunderea. Ma intreb oare ce scuza va inventa ministrul Hardau pentru a fugi de responsabilitate. Va da vina tot pe primul ministru Calin Popescu Tariceanu, pe vicepremierul Marko Bela si pe ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu?", a spus Motreanu.

Din partea UDMR, Marko Bela s-a declarat nemultumit de lipsa de activitate a Ministerului Educatiei de la preluarea functiei de ministru de catre Mihail Hardau.

"In timp ce de la Ministerul Justitiei primim saptamanal un pachet cat o casa, prin care refacem tot sistemul justitiei, cealalta extrema ar fi Ministerul Invatamantului, unde, de luni de zile, nu primim nimic in ceea ce priveste legislatia", a remarcat vicepremierul. PC, un partid aflat in relatii incordate cu democratii, a profitat si el de situatia jenanta in care a fost pus Hardau pentru a cere demisia ministrului pedist.

"Singurul lucru util pentru societate pe care l-ar putea face acest ministru ar fi sa-si dea demisia", sustine secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, ce a mai spus despre Hardau ca este "veriga slaba" a sistemului.

Reactie anemica a PD

Pus la colt din cauza unui ministru pe care s-a incapatanat sa-l sustina cu consecventa, PD a ripostat mult mai slab decat a facut-o de obicei.

"Toti cei care se fac vinovati de acest incident sunt convinsa ca vor plati foarte curand, inclusiv cei care conduc diferite directii din minister si, daca se considera ca ministrul se face direct vinovat, probabil va plati si dansul odata cu toti ceilalti.

Dar, din cate vad eu, nu cred ca este vina ministrului", a spus deputatul democrat Monica Iacob-Ridzi. La fel de firava a fost si reactia fata de anuntul lui Popescu Tariceanu ca astazi o va demite pe Paloma Petrescu, secretar de stat in MEdC.

Dan Moisoiu, presedintele PD-Constanta, a spus ca Tariceanu ar fi trebuit sa ceara acordul Partidului Democrat, inainte de a anunta demiterea lui Petrescu, gest considerat drept un act de razbunare politica "pentru ca nu este prima data cand liberalii ii ataca pe responsabilii PD din Ministerul Educatiei si Cercetarii".
In aceste conditii, Hardau si Petrescu au ramas singuri in fata criticilor din presa si din partea celorlalte partide ale coalitiei. Daca secretarul de stat a refuzat sa comenteze anuntul demiterii sale, Hardau a fost mai combativ.
El a spus ca nu este de acord cu demiterea adjunctului sau, acest gest trebuind facut odata cu finalizarea anchetei pe marginea scandalului.
"As vrea sa fie foarte clar. Tinta premierului sunt eu", a spus Hardau despre anuntul lui Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.