Actiunea de "rebrandare" aviara a PSD se dovedeste a fi un plagiat dupa sigla adoptata anul trecut de britanici pentru a marca cele sase luni pe parcursul carora Regatul Unit a detinut presedintia Consiliului Uniunii Europene. Presedintia britanica a fost reprezentata de 12 cocori albi care evolueaza pe un fond albastru, in obisnuita formatiune "V" si care seamana izbitor cu cele noua zburatoare pe care fostul partid de guvernamint le-a adaugat vineri siglei rosii cu trei trandafiri.

De altfel, daca vineri mai-marii PSD nu erau in stare sa spuna cu exactitate ce specie de pasari le va marca destinul politic, avansind ipoteze variate, conform carora acestea ar fi ba pescarusi, ba rindunele, ba porumbei, ieri lucrurile s-au lamurit. "E ca in filmu’ ala sovietic, nu stiu daca il stiti voi, «Zboara cocorii»", a punctat presedintele PSD Bucuresti, senatorul Sorin Oprescu.

Baronul plagiator

Bascalia la care se expune partidul cu zburatoarele pe sigla si informatiile referitoare la plagiat i-au determinat pe liderii PSD sa dea inapoi. Ei vorbesc acum despre cocori ca despre o banala tentativa de a se face remarcat baronul local de Teleorman, Liviu Dragnea.