Secretarul general al PD, Vasile Blaga, s-a transformat in cel mai vehement critic al proiectului privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), elaborat de Monica Macovei.
Blaga s-a opus, miercuri, in sedinta de guvern, promovarii respectivului act normativ si a desfiintat, practic, textul la intalnirea liderilor Coalitiei din cursul serii. Potrivit unor surse din CNC, seful Internelor a aratat ca proiectul lui Macovei pare, pe alocuri, "o insiruire de ineptii" si ca acesta nu poate fi adoptat in forma initiala. Blaga s-ar fi plans ca initiativa ministrului justitiei acorda prerogative mult prea mari angajatilor Agentiei, prin care sunt dublate multe dintre institutiile statului din domeniul cercetarii si controlului. Practic, ar fi aratat liderul pedist, inspectorii ANI ar fi capatat puterile unor procurori sau politisti, lucru neacceptat nici de ceilalti membri ai Coalitiei. Sursele citate au precizat ca ministrul de interne a atras atentia si asupra riscului ca legea lui Macovei, in varianta propusa de MJ, sa fie respinsa de Curtea Constitutionala. Blaga le-a spus partenerilor de la putere ca i-a trimis Monicai Macovei nu mai putin de 80 de amendamente la textul respectiv, din care i-au fost acceptate doar 52.

Fara drept de ancheta pentru inspectorii de integritate
Liderii partidelor din arcul guvernamental s-au intalnit si ieri, in biroul presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, pentru a se pune de acord asupra unui set de principii de modificare a legii Macovei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.