Eliberarea din functie a vicepremierului Gheorghe Pogea face primele victime la capitolul restructurare. 15 consilieri si secretari din aparatul de lucru al fostului vicepremier au fost eliberati din functie, prin incetarea contractului individual de munca.

Ordinul a fost semnat de Radu Stroe, ministrul SGG. Proaspetii someri s-au plans ca au fost dati, practic, afara pe usa, fiind anuntati verbal ca le va fi blocat cardul de salariu. Fostii angajati ai Guvernului s-au plans presei de modul in care au fost concediati, luandu-li-se calculatoarele din fata, pe motiv ca ministrul are nevoie de ele. Se pare ca fostul vicepremier Pogea a incercat sa discute cu ministrul Radu Stroe despre soarta fostilor sai consilieri si secretari, solicitandu-i acestuia sa le dea un preaviz, astfel incat acestia sa aiba timpul necesar sa-si rezolve problemele, dar n-a avut niciun succes.

Precizam ca personalul din cadrul cabinetului unui demnitar este numit sau eliberat din functie numai la propunerea demnitarului in subordinea caruia functioneaza. Dezavantajul acestora este ca, odata cu demisia sau demiterea demnitarului, toti angajatii din cadrul cabinetului sau isi pierd postul, intrucat contractul lor de munca este pe perioada determinata, adica doar pe durata mandatului demnitarului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.