Institutul de Politici Publice (IPP) a inventariat motivele invocate de parlamentari pentru a lipsi de la serviciu.

Activitatea in teritoriu, intilniri cu membrii de partid, deplasari in strainatate care nu au nimic in comun cu activitatea parlamentara, deplasari la ministere in interesul electoratului, dezvoltarea carierei politice, boala, aparitii la emisiuni televizate sau pur si simplu caderi de memorie in momentul trecerii pe linga listele de prezenta. Acestea sint citeva dintre motivele invocate de deputati pentru a-si motiva absentele si pentru a se asigura ca nu atenteaza nimeni la indemnizatia lunara pe care o primesc. Informatiile au fost oferite ieri de Institutul pentru Politici Publice, care a intocmit un studiu pe marginea cererilor de motivare depuse de deputati la Biroul Permanent in lunile noiembrie si decembrie ale anului trecut.

Motivatii peste motivatii

Procedural, absentele deputatilor sint motivate de liderii de grup, adevarati diriginti ai parlamentarilor. Liderul de grup al deputatilor PNL, Crin Antonescu (foto), si-a motivat absentele din noiembrie si decembrie sub pretextul unor "intilniri politice" sau al unor "intilniri cu lideri politici". La rindul sau, liderul deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, nu-si uita pasiunea: el si-a motivat mai multe absente din noiembrie si decembrie sub pretextul participarii la conferinte pe teme de tehnologia informatiilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.