Pentru devoratorii de stiri, 15 noiembrie ar putea fi socotita ziua familiei Tiriac. Tatal si fiul au aparut in aceleasi buletine de stiri, unul in calupul de informatii sportive, iar celalalt, la cele de senzational, ce isi trage seva din penal. Aparent, Tiriac Senior si Junior au avut o zi proasta. Unul a anuntat ca rezultatele alegerilor la Comitetul Olimpic Roman inseamna pensionarea sa, tocmai acum cand, alaturandu-l uneia dintre cele mai frumoase femei ale micului ecran, il credeam mai in forta ca oricand. Celalalt, fiind trimis in judecata intr-un dosar de droguri, pare ca va ispasi mult timp greselile unei tinereti petrecute sub un umbrar de bancnote. Adevarul este altul si el ne spune ca, daca s-ar fi reunit la cina, familia Tiriac ar fi trebuit sa rupa gatul unei sticle de sampanie si sa cinsteasca de acum incolo ziua de 15 noiembrie.

Dosarul «Cocaina pentru VIP-uri» pare sa se fi vrut o lectie data copiilor de bani gata care isi ineaca plictiseala lipsei de griji in cele mai tari si mai scumpe droguri. Ion Ion Tiriac a avut o cumpana in viata. Toti traiam cu impresia ca tanarul va fi sacrificat pentru a da o lectie copiilor, dar ceea ce parea un uragan, gata sa spulbere raul din societate, a devenit o simpla adiere. Juniorul risca cel mult o pedeapsa cu suspendare. Stirea tunatoare ca Tiriac Junior a fost trimis in judecata este de fapt strigatul de bucurie al unor oameni care au scapat de raspunderea penala. Merita o sampanie?


Tiriac Senior a pierdut fotoliul de presedinte al COR. Daca ne gandim mai bine, observam ca Tiriac a castigat alegerile de la COR. Noul presedinte, Octavian Morariu, a ajuns pe acest scaun fiind singurul candidat. De fapt, Morariu va duce la bun sfarsit un plan pe care l-a conceput impreuna cu Tiriac Senior inca de la inceputul acestui an. Este vorba de strangerea tuturor federatiilor sportive sub umbrela COR si punerea pe picioare a unei banci a sportului romanesc, numita Fondul National de Dezvoltare Sportiva. Aici probabil ca va fi numit un om care si-a facut stagiul in vreuna din firmele uriasului Tiriac Holdings. Daca planul esueaza, Morariu va ridica din umeri a neputinta si lumea il va lasa in pace. Tiriac, insa, din cauza celebritatii sale, ar fi platit mai scump. Daca planul reuseste, un grup mic va gestiona fonduri provenite din accizele de la tigari si bauturi sau de la Loteria Romana... merita inca o sticla de sampanie? Poate chiar Don Perignon.