Deputatii BND i-au prezentat deja lui Ciuhandu grupul parlamentar, format din cei 17 deputati adunati in jurul celor cinci ai BND, demisi recent din PRM.

Fuziunea dintre BND si PNTCD ar putea fi in pericol dupa declaratiile pe care le-a facut presedintele taranistilor, Gheorghe Ciuhandu, la intoarcerea de la Bruxelles in legatura cu sugestia celor de la PPE de a se realiza o fuziune intre PNTCD si UDMR. "Noi vedem imposibila o fuziune cu UDMR. Normal ca sintem impotriva unei astfel de metode. In cazul asta, sa-si faca grup parlamentar cu UDMR", crede Mocanescu.

Se mai pregatesc 12 deputati

Pentru a supralicita in negocierile pe care le poarta cu PNTCD, sindicalistii incearca sa scoata in evidenta avantajele in cazul incheierii acordului. In acest sens, deputatul Mircea Giurgiu a anuntat duminica, la Cluj, ca grupul format din cei 17 deputati si senatori adunati in jurul celor cinci deputati ai BND va demara in aceasta saptamina negocierile cu PNTCD. "Cei 12 vor incepe sa-si prezinte demisiile din partidele in care activeaza chiar in aceasta saptamina. Vom activa impreuna oficial ca un grup independent", a spus Giurgiu. Intrebat de "Cotidianul" despre identitatea misteriosilor parlamentari care se vor alatura grupului celor de la BND, liderul parlamentarilor-sindicalisti, Dan Mocanescu, a evitat sa dea un raspuns concret. "Sint sase parlamentari din PRM care ni se vor alatura. Nu am reusit sa avem decit o singura reuniune de grup, sa ne vedem la fata", ne-a declarat Mocanescu, adaugind ca numele celor 17 parlamentari au fost aduse la cunostinta presedintelui PNTCD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.