Liderul PD urma sa depuna aseara juramantul de investitura in fata presedintelui Basescu

Potrivit intelegerii din Alianta, premierul Tariceau a trimis ieri propunerea de numire a senatorului Radu Berceanu in functia de ministru. La scurt timp, Administratia prezidentiala anunta ca seful statului a semnat decretul privind revocarea din functia de membru al Guvernului a lui Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si numirea domnului Radu Berceanu in functia respectiva.

Ceremonia de depunere a juramantului, desfasurata la Palatul Cotroceni, era programata pentru ora 21.00.

PD il contrazice pe Tariceanu

Dupa sedinta CNC al Aliantei de luni seara, liderul democrat Adriean Videanu a declarat ca premierul nu a avut nici o legatura cu schimbarea ministrului Transporturilor.

Intrebat daca premierul a cerut vreodata schimbarea lui Dobre, in discutiile din sedintele Aliantei, Videanu a raspuns: "Nu. E decizia PD si numai a PD". El a adaugat ca "fiecare partid va decide de unul singur care sunt masurile care se impun". Premierul a respectat decizia PD si nu a facut nici un fel de apreciere referitor la schimbarile anuntate de catre democrati, a mai spus Videanu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului Oana Marinescu a declarat, luni, ca inlocuirea ministrului Transporturilor a fost solicitata de premierul Tariceanu din cauza intarzierii proiectelor de infrastructura. Afirmatia a fost sustinuta de mai multi liberali.

Nicolae Iotcu, propus vice la Senat, in locul lui Berceanu

Senatorul PD de Arad Nicolae Iotcu a declarat ieri ca a fost propus in cadrul Biroului Permanent National al partidului pentru functia de vicepresedinte al Senatului, in locul lui Radu Berceanu. El a precizat ca discutiile pe aceasta tema au avut loc atat in cadrul BPN al PD, cat si in Consiliul National de Coordonare al Aliantei D.A.
"Am fost votat, dar orice alte discutii vor avea loc doar dupa numirea la Ministerul Transporturilor a domnului Berceanu", a mai spus Iotcu. Nicolae Iotcu a fost ales senator pe listele PD Arad.

El are 39 de ani si este secretar executiv in Biroul Permanent Judetean al PD Arad.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.