Marko Bela are un discurs dublu. In fata Comisiei Europene vrea Agentie de Integritate, in tara nu.
Daca la Bruxelles liderul UDMR dadea asigurari ca intr-o saptamina, doua se va lua o decizie privind infiintarea Agentiei de Integritate, in tara, Marko gaseste motive de a se opune acestui proiect, cum ar fi demonizarea inspectorilor Agentiei: "S-ar infiinta o institutie in afara Justitiei, care totusi ar primi atributii de procuratura si politie. S-a preconizat in proiect ca inspectorii Agentiei sa intre in casa omului, sa controleze, sa cerceteze si sa ancheteze", ne-a declarat Marko Bela. Vicepremierul doreste scoaterea din proiectul de lege a capitolului privind incompatibilitatile si renuntarea la verificarea averilor sotiilor si rudelor apropiate.

El a subliniat ca acest proiect de lege este necesar, dar ca trebuie sa existe un acord in Coalitie pentru ca el sa poata fi votat. Desi timpul ramas este foarte scurt, infiintarea acestui organism fiind o prioritate asumata de Guvern pina la Raportul de monitorizare din septembrie, Marko nu considera oportuna asumarea raspunderii Guvernului pe acest proiect de lege. El propune, in schimb, o sesiune extraordinara a Parlamentului, in primele doua saptamini ale lunii iulie, indicind astfel ca discutiile pe aceasta tema se vor prelungi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.