Comunitatile de romani din Spania ar putea juca un rol important la viitoarele alegeri locale din acesta tara, a declarat joi seara, in cadrul intrevederii cu reprezentantii romanilor din Spania, premierul Calin Popescu-Tariceanu.
In acest context, Tariceanu a precizat ca, la alegerile locale care vor avea loc dupa aderarea Romaniei la UE, romanii din Spania vor putea vota si, in acest sens, ei vor juca un rol important "pentru ca sunt orase unde ei reprezinta aproape 15% din populatie, deci vor avea un vot decisiv".

De asemenea, seful executivului de la Bucuresti a adaugat ca, in cursul discutiilor cu omologul sau spaniol, acesta a remarcat rolul important pe care comunitatile de romani din Spania le vor juca pe viitor. Premierul Tariceanu le-a spus reprezentantilor comunitatilor romanesti din Spania ca este necesar ca autoritatile romane impreuna cu cele spaniole sa aiba in vedere asigurarea mentinerii legaturilor copiilor cu tara lor de origine. In acest sens, Tariceanu a subliniat ca mentinerea legaturii cu Romania a copiilor de romani nascuti in Spania este foarte importanta, pentru ca acestia s-ar putea hotari intr-o zi sa se intoarca in tara de origine..


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.