PSD e la un pas de a fi evacut din cladirea-mamut pe care o ocupa in bd. Ion Ionescu de la Brad. Mai mult, pesedistii au de achitat si o factura impresionanta la chirie - 280 de mii de euro -, bani pe care de un an „au uitat“ sa-i plateasca proprietarului de drept al imobilului, Romaero SA.

In 2001, PSD a luat in folosinta o cladire de 3.500 de metri patrati in cartierul Baneasa, pe bd. Ion Ionescu de la Brad, printr-un contract incheiat cu Romaero SA si Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), cea care utilizase pana in acel moment imobilul. Conditiile contractului erau clare. PSD prelua datoriile si cheltuielile ROMATSA, de 25,5 miliarde de lei, pe care se obliga sa le platesca, urmand ca la expirarea contractului sa cumpere sediul. Numai ca lucrurile nu au decurs intocmai.

35.000 de euro chiria pe luna

Dupa doi ani, contractul a fost prelungit pana in octombrie 2004. Din acel moment insa, reprezentantii PSD nu au mai dat niciun semn de viata, continuand sa ocupe gratis si fara prea multe explicatii cladirea. Au urmat mai multe notificari trimise de Romaero in care cel mai mare partid din opozitie era somat sa aleaga una din variante: plateste chiria, cumpara spatiul sau se muta in alta parte. Din nou, niciun raspuns.

Ca urmare, in iunie anul trecut Romaero a trimis in judecata fostul partid de guvernamant. Societatea a cerut instantei comerciale sa dispuna evacuarea cladirii si sa oblige PSD la plata unei chirii de 280.000 de euro, pentru perioada octombrie 2004 - iunie 2005, pretul fiind stabilit la 10 euro pe metru patrat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.