Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a anuntat ieri ca in vacanta parlamentara de vara se va introduce un sistem de monitorizare.

Patru comisii parlamentare - juridica, agricultura si altele doua - vor beneficia de un sistem informatic similar celui din plen. "In acest fel se va putea monitoriza prezenta la comisie, modul in care se voteaza si se va avea acces si la stenograma. In vacanta de iarna si ulterior, in functie de fonduri, vom introduce sistemul si la celelalte comisii", a spus Olteanu. Introducerea sistemului informatic face parte din planul de masuri pentru cresterea transparentei si pentru combaterea absenteismului deputatilor.

"Nu cheltuiti banii degeaba"

Exista insa si voci care nu agreeaza sistemul. In sedinta de miercuri a Biroului Permanent al Camerei, deputatul PC Petru Calian a avut urmatoarea interventie, pe care o redam conform stenogramei: "Eu zic sa nu cheltuiti banii pe degeaba, pentru ca ii cheltuiti pe degeaba. In primul rind, daca introducem un sistem informational, sa-l introducem la toate comisiile, pentru ca altfel ar fi injust. Introducem la Comisia juridica, care munceste de dimineata pina noaptea, ii mai si monitorizam si printr-un alt sistem, ii mai chinuim si din acest punct de vedere si lasam alte comisii care poate au mai putina treaba, ca nu sint asa de importante…


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.