Secretarul general al PNL, deputatul Dan Motreanu, considera ca este foarte important ca legea privind finantarea partidelor politice sa fie adoptata cat mai repede de Parlament, pentru a avea in toamna un raport de tara favorabil.

Astfel, intr-o declaratie politica data publicitatii ieri, el a precizat ca, in cazul in care Legislativul nu va vota acest proiect pana la finalul sesiunii, PNL va cere convocarea sesiunii extraordinare in ambele Camere ale Parlamentului, pe termen nelimitat, pentru a fi adoptate toate legile necesare armonizarii aquis-ului comunitar.

Potrivit acestuia, primele demersuri in vederea urgentarii procesului de adoptare au fost deja demarate de catre presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care a trimis legea spre dezbatere la Senat. Initial, proiectul privind finantarea partidelor politice se afla in dezbaterea Comisiei de elaborare a Codului Electoral, care insa nu incepuse dezbaterile pe marginea sa.

De aceea, proiectul a fost retras si transmis Senatului, intrucat discutiile din Comisie ar fi durat prea mult si ar fi prelungit procesul legislativ, Dan Motreanu fiind de parere ca, "in acest moment, Romania nu-si poate permite astfel de intarzieri".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.